dijous, 28 de gener del 2010

Capítols X i XI de Tirant lo Blanc

En els capítols X i XI s'ens narra la batalla marítima en la que Tirant torna a vençer als moros. Aquesta vegada Tirant, amb l'ajuda d'un mariner expert, s'inventa una estrategia perfecta. Aquesta, consisteix en fer que els moros pensen que son més de setanta les naus que porten, cuan en realitat volten les deu. Això causa la retirada dels moros i l'assatjament de la nau de Tirant a la del Gran Caramany. Com a consecuencia de la victoria, s'acosten tres negociants moros que ofereixen diners i una treva a canvi del casament de la Princesa. Mentres negocien la segona part, celebren l'acord per la treva. Entre tot això també hi ha episodis romantics i eròtics entre Tirant i Carmesina.
En aquest cas, s'aprecia un altre tipus d'estrategia, la marina, a més de les maneres de negociar sobre les vides, les batalles i els casaments que tenien els cavallers. Segueix fent un seguiment de la història d'amor.
PD: Hem sembla que comence a sospitar que li va dir el Tirant a la Carmesina... "En cap donzella del mon no he vist mai tanta bellesa i tanta perfeccio!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada